2009. július 29., szerda

Imogiri

A yogyakartas hetvegen meglatogattuk az indonez uralkodocsalad temetkezesi helyet Imogiriben. Nem igazan tudtuk, mit fogunk latni, es hogy mire keszuljunk, ugyhogy egyik meglepodesbol a masikba estunk... :)



Ez fogadott a szent hely bejaratanal :)



Es senki nem mondta, hogy magasan lesz...



De felmasztunk...



A Lonely Planet irta ugyan, hogy majd be kell oltoznunk, de ezen valahogy atsiklottunk akkor, ugyhogy jott az ujabb meglepetes:

Hasonloan elonyos kep Adirol is keszult, de keresere a kozzeteteltol eltekintek :)
Figyeljetek a mezitlabat!



Milica, Vlada, Carla, Smilja


Bent a szent helyen mar nem lehetett fenykepezni, de nem is baj. Amikor a sirokon tul levo mauzoleumhoz ertunk, a bejarat utan, az utolso utani pillanatban vegre realizaltuk, hogy mi ezt nem is akarjuk igazan! Menekulore fogtuk, parosaval vettuk a lepcsoket lefele, es folytattuk az utat az oceanpartra, Parangitisbe! :)

Non plus ultra a fentiekhez, hogy 20 meterenkent megallitottak a papok(!), es valamilyen uruggyel megsapoltak bennunket. De nem csak a szent hely bajarataig, hanem azutan meg inkabb! Mindig 'csak' 1000-5000Rp-t, azaz 20-100Ft-ot fejenkent, de azt legalabb 10szer, ugyhogy a vegere a jelentektelen 500Ft-os belepo tobbszoroset hagytuk ott. Igazatok van, ha azt gondoljatok, hogy meg ez sem tetel, de meg most is kiraz a hideg, amikor az utolso papra gondolok: Akkorra gyakorlatilag minden apronak mondhato tetelunk elfogyott, es nem tudtunk mar penzt adni, de tovabb akartunk menni - hagytak is, de a tomeggyilkosra nem neznek ugy, mint ahogy o ott rank. Nehez volna a vallasnak egyhaz nelkul, de ez azert mindennek a teteje!

5 megjegyzés:

  1. Én RAGASZKODOM Ádi imogiris fotójának közzétételéhez!!! Kéretik nem lábbal tiporni a blogolvasók kultúrához való alkotmányos jogát :)

    VálaszTörlés
  2. Igen-Igen! Ameddig nem kerül fel Ádi fotója, sztrájkolunk, nem lesz több komment!!! :)
    Amúgy miért a mauzoleumoknál mi volt olyan rettenetes, hogy "ti ezt nem akartátok"?

    VálaszTörlés
  3. Igen-igen, ertheto a kivancsisag, de mindenkit el kell keseritenem: A fenykep Adi tulajdona, es nem vagyok eleg vagyonos, hogy megvasaroljam a kozzetetelhez szukseges jogokat! :) Ha osszedojatok egy 2. keruleti villa arat, szerintem hajlando lesz megkezdeni a targyalasokat :)

    VálaszTörlés
  4. A mauzoleumnal attol ijedtunk meg vegul, hogy vegre rajottunk, hogy ez itt tenyleg nagy becsben tartott SZENT hely es ereklye a helyieknek, mi pedig azt sem tudtuk igazan, mit fogunk latni, es az ugyetlenkedesunk lathatoan zavarta az ahitattal figyeloket. Szentsegtores jellege kezdett lenni a dolognak, ezt pedig nem akartuk.

    VálaszTörlés