2009. július 24., péntek

Tornaora, Nemzetkozi est es Etelek

Special for Polak, egy egzotikus lany:



Miklos keresere a tesiora. Nem olyan, mint amit az Aranyban megszoktunk :)




Tegnap volt a nemzetkozi est, amire annyit keszultunk. Egy professzorasszony hazaban tartottuk meg. Igen fenyuzo haz volt, egyszeruen gyonyoru. Van bejarono, inasok, kertesz, sofor, legalabb 8 fos szemelyzet.



Itt kellett volna a gulyast elkeszitenunk, de ido hianyaban csak egy lecsot csinaltunk. Mivel itt csak kaliforniai paprika van, ezert azt kellett hasznalnunk, igy a lecso zold lett. Kicsit mas, mint otthon, de nagyon finom, a 20 indonez diakbol kb. 12 (es a 3 tanarbol 2) kulon megdicserte a Zsuzsinak, hogy az volt a legfinomabb. Persze szerintem is jot foztem! :) Ime:




A nemzetkozi est utan elvittek minket szorakozni. Jo kedvunk volt, mert a palinkat, es a rakjat (szerb palinkat) is itt kostoltuk meg. Persze en a szigoru hazigazdaval (a prof ferjevel) tobbszor is megkostoltam, es nagy baratsag kerekedett koztunk a vegere. Szoval karaoke lett belole. De nem ugy, ahogy mi ismerjuk, hanem egy kis privathelysegben, magunk szorakoztatasara. Errol is keszitettem felvetelt, remelem latszik valami:




Nehany etel vegezetul:

Reggelente Zsuzsi fel 9 korul elmegy, en alszom 10ig kb (valahogy nem tudom kipihenni itt magam). Utana bemegyek utana az egyetemre, ahol reggelizem egyet, persze soha nem egyedul, mindig csatlakozik valaki hozzam. Utana Internetezek egy keveset, es kora delutan megyunk utunkra, altalaban ebedelni. A reggelim, tuna croissant:




Par etel, amit eddig ettunk:
Itt a csirke a leggyakoribb etel, es lehet meg marhat is enni. En eddig asszem egyszer ettem csirket, egyebkent csak rakot, vagy seefoodot:


itt ilyen a sultcsirke... kicsi
meg ilyen. mellette bananpalma leveleben rizs!
undorleves. csirkeleves kb, marhahus gonboccal, ami mint a gumi, es a felbevegott golyo meg szojagomboc, rettenetes
Csirkekerem leves, es rafo a teszta a cseszere
Rakfozelek rizshez
Rak csak ugy
Rakleves

Rak rizzsel
Rak, polip, rizs

A spanyol lany komplett ebedje. Persze a rakot en ettem meg...

7 megjegyzés:

  1. A lecso valoban kivalo lett, el sem hiszitek, milyen jo volt vegre egy kis hazait enni! :) Es igaz, ami igaz, valoban inkabb Adi erdeme! De jo volt a fokostolo... ;)

    VálaszTörlés
  2. Lecsó rulez!!!! Lehet én is kipróbálom itthon kaliforniai paprikából!!! Meg talán a pálinkázást is ki kéne lassan próbálnom.... :)

    A seefood-ért rohadtul irigyellek titeket. (de még mindig nem látom a sült bogarakat!)

    VálaszTörlés
  3. Az Ádis Karaoke-t nem merem megnézni :)

    VálaszTörlés
  4. Nincs okod panikra, nem en enekelek! :)

    de itt nem nagyon esznek bogarakat sajnos. bekat kertem tegnap egy etteremben, de pont elfogyott. legalabbis ezt kamaztak.

    VálaszTörlés
  5. Király Ádikám, király! :) A békát ŐK vitték el direkt. ŐK mindenhol ott vannak, és figyelnek téged, akármerre jársz!!! :P

    VálaszTörlés
  6. Ez a rákosdi kicsit forest gumposra sikeredett... :D :D Azé jól megennám azt a sok tengeri müttyöt. Jó mulatást nektek továbbra is!!!

    VálaszTörlés
  7. Dani, az fontos, hogy a zold kaliforniait hasznald, mert az a legkevesbe edes - azaz kicsit csaltunk vele! :) Bar talan a pirosat is bevallaltuk volna, ha mas nincs :)

    VálaszTörlés