2009. június 26., péntek

Térképek

Tudtátok, hogy Indonézia a világ 4.(!) legnépesebb állama a maga 240 millió körüli lakosával? A területe közel 2 millió négyzetkilométer, mindez több, mint 17500(!) szigeten elosztva az Egyenlítő mentén, mintegy 5000km hosszan. A legnagyobb és egyben legismertebb szigetek Sumatra, Java, Kalimantan (Borneó), Sulawesi (Celebesz), Papua, Nusa Tenggara, Bali, Lombok és Maluku. Ezek közül mi kettőt, Jávát és Balit látogatjuk meg. Jáván van Jakarta, Indonézia fővárosa. A Google Earth-ön érdemes rákeresni és megnézni néhány feltöltött fotót: az átlag európai várakozásához képest meglepően modern metropolisz, közel 9 millió lakossal. Mivel a repülőnk ott száll le, és egy kisebb látogatást is tervezünk a városban, igyekszem saját képélményeket is prezentálni majd!



Jávai főhadiszállásunk Bandung lesz. Ez a két milliós város a negyedik legnépesebb település Indonéziában. Nyugat Jáva központja, „Jáva Párizsának” is nevezik. Korábban még sosem hallottam róla, holott dinamikusan fejlődő, nyugatias nagyvárosként jellemzik. Négy hetet töltünk el itt, már nagyon kíváncsi vagyok! Egy Budapest méretű város a világ túloldalán…




Balin Sanurban rendezik a konferenciát, amin részt veszünk. Ez a sziget délkeleti partján terül el mintegy 5km hosszan. Népszerű üdülőhely.




Wikipédia: http://hu.wikipedia.org/wiki/Indon%C3%A9zia

Zsuzsi

2 megjegyzés:

  1. Körültekintő, lényegre törő, lendületes olvasmány! Még ilyent, sokat, fotót, meg mindent. Töltsétek a gép előtt a napjaitokat, ahogy én szoktam! :)

    VálaszTörlés
  2. Már csak pár nap, és az élményektől elmúlik a tankönyvi mellékíz. Addig kitartás! ;)

    És zaklassátok Ádit, hogy írjon, ő sokkal viccesebb! :))

    VálaszTörlés